Search
Close this search box.
عمل-بینی-گوشتی

عمل بینی گوشتی چه تاثیری در زیبایی چهره دارد؟+ نمونه کار

عمل بینی گوشتی یکی از رایج‌ترین جراحی‌های رینوپلاستی است که امروزه طرفداران زیادی دارد. بینی گوشتی اغلب دارای پوست ضخیم، منافذ باز، غضروف زیاد و استخوان ضعیف است و معمولا تغییرات چشمگیری بعد از جراحی خواهد داشت. عمل بینی گوشتی به دلیل داشتن غضروف ضعیف از حساسیت بالایی برخوردار است. این عمل به شکل باز و بسته و در مدل‌های طبیعی و عروسکی قابل انجام است. بررسی هر یک از تکنیک‌های این جراحی و اقدامات پیش از عمل بینی گوشتی به فرد کمک می‌کند تا تصمیم آگاهانه‌تری داشته باشد. اگر شما هم قصد انجام عمل بینی گوشتی را دارید، تا انتهای این مقاله همراه باشید.

00:40
truncate dir-rtl

نمونه رینوپلاستی

تکنیک‌های جراحی عمل بینی گوشتی

تکنیک‌های جراحی عمل بینی گوشتی شامل جراحی بینی گوشتی باز و جراحی بینی گوشتی بسته است. تفاوت این در روش در ناحیه و میزان برش در محل جراحی است. هر یک از این روش‌ها بسته به نوع جراحی و هدف آن توسط جراح انتخاب می‌شود. در ادامه به بررسی هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

جراحی بینی گوشتی باز

در جراحی بینی گوشتی باز همانطور که از نامش پیداست، جراح برای انجام اصلاحات برشی در ناحیه خارجی بینی ایجاد می‌کند. در این روش جراح تسلط کامل به بافت‌ها و بخش‌های مختلف بینی دارد و می‌تواند تغییرات زیادی در بینی ایجاد کند. معمولا در این روش می‌توان پوست و بافت استخوان‌ها و غضروف‌های بینی بالا برده شود و ساختارهای داخلی بینی به شکل کامل قابل دسترسی و در معرض تغییر باشد.

جراحی بینی گوشتی بسته

در جراحی بینی گوشتی بسته جراح برش‌ها را در درون سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند. این روش معمولا برای تغییرات جزئی و برطرف کردن مشکلات خفیف بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علی‌رغم اینکه در این روش پزشک دسترسی به تمامی ساختار بینی ندارد و این مورد به عنوان محدودیتی برای این تکنیک به شمار می‌آید اما بعد از جراحی هیچ‌گونه زخم و بخیه‌ای خارج از بینی وجود نخواهد داشت.

نحوه انجام عمل بینی گوشتی

عمل بینی گوشتی مراحل مختلفی دارد که در این بخش به شکل مرحله به مرحله به بررسی آنها می‌پردازیم:

  • بعد از بررسی صلاحیت بیمار برای انجام جراحی بینی، بیمار تحت نظر پزشک در اتاق عمل قرار می‌گیرد.
  • در مرحله اول که شامل مرحله بیهوشی است؛ این جراحی معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.
  • طی مرحله دوم با توجه به باز یا بسته بودن تکنیک جراحی، برش‌هایی روی بینی ایجاد می‌شود.
  • در مرحله سوم بینی فرم‌دهی بینی انجام می‌شود. ممکن است در این مرحله بخشی از استخوان بینی و غضروف آن برداشته شود. همچنین در مواردی بر اساس صلاحدید پزشک پیوند غضروف انجام می‌‌شود. البته در مواردی از غضروف گوش یا دنده خود شخص برای پیوند استفاده می‌شود.
  • مرحله بعدی انحرافات موجود در تیغه میانی بینی اصلاح می‌شود. این کار از طریق برداشتن برآمدگی موجود در تیغه بینی انجام می‌شود و علاوه بر تاثیراتی که در چهره فرد دارد، موجب بهبود تنفس او می‌شود.
  •   سپس با انجام تغییرات مورد نظر برش‌های ایجاد شده در داخل و خارج بینی به وسیله بخیه بسته می‌شود. 
  • طی مرحله پایانی ناحیه جراحی پانسمان می‌شود و در مواردی برای جلوگیری از خونریزی و چسبندگی بافت‌ها درون سوراخ‌های بینی تامپون قرار می‌گیرد. 

یکی دیگر از اقداماتی که در مرحله پایانی انجام می‌شود، استفاده از آتل روی بینی است. این کار برای فرم دادن به بینی و جلوگیری از ایجاد فشار ناگهانی و ضربه روی بینی صورت می‌گیرد. بعد از اینکه بیمار به هوش آمد و شرایط جسمانی عادی داشت از بیمارستان ترخیص می‌شود.

عمل بینی گوشتی و غضروفی

افراد کاندید عمل بینی گوشتی

افرادی که گزینه مناسبی برای عمل بینی گوشتی هستند، دارای برخی ویژگی‌هایی هستند. که در ادامه به این ویژگی‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • افرادی که دارای بینی‌ها گوشتی با چربی زیاد و ساختار غضروفی ضعیف هستند.
  • افرادی که بینی آن‌ها دارای پوست ضخیم، منافذ زیاد در سطح بینی و نوک پهن است.
  • افرادی که از بزرگی و پهن بودن بینی خود ناراضی هستند و به دلیل تاثیر منفی که فرم بینی در ظاهر آنها دارد، موجب کاهش اعتماد بنفسشان شده است.
  • کسانی که دارای انتظارات واقع‌بینانه‌ای نسبت به نتیجه جراحی هستند در بیشتر موارد کاندیدای ایده‌آلی برای عمل بینی گوشتی هستند. 
  • افرادی که قادر به پیگیری مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی هستند. 

اقدامات پیش از عمل بینی گوشتی

رعایت برخی اقدامات پیش از عمل بینی گوشتی به ساده‌تر شدن و کاهش عوارض احتمالی کمک می‌کند. یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌بایست با حساسیت بسیار بالا انجام شود. دقت در انتخاب پزشک ماهر و با تجربه است. تخصص و مهارت بالای پزشک در کنار تجارب موثر یکی از مهم‌ترین پارامترهای اثرگذار در نتیجه نهایی جراحی است. در مرحله بعد انجام اقداماتی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد،   پیش از جراحی بینی گوشتی لازم است.

✅ لازم است به مدت دو هفته پیش از جراحی از مصرف داروهای رقیق کننده خون نظیر وارفارین و آسپرین خودداری کنید.

✅ از مصرف قرص‌های راکوتان و اکوتان به مدت دو ماه پیش از جراحی خودداری کنید.

✅ بهتر است در زمان انجام جراحی از سلامت عمومی خود مطمئن باشید.

✅ روز پیش از جراحی استحمام کنید.

✅ آقایان باید پیش از جراحی ریش و سبیل خود را اصلاح کنید.

✅ شب قبل از جراحی یک وعده غذایی سبک میل کنید.

✅ 8 ساعت پیش از جراحی ار خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

✅ صبح روز جراحی می‌توانید به میزان کنترل شده از مایعات شیرین بدون پالپ استفاده کنید.

✅ لازم است در زمان مراجعه به اتاق عمل هیچگونه آرایشی در صورت خود نداشته باشید.

✅ بهتر است لباس گشاد با یقه باز همراه داشته باشید تا بعد از عمل در تعویض آن دچار مشکل نشوید.

✅ یک هفته پیش از عمل بینی گوشتی از استعمال دخانیات و قلیان بپرهیزید.

افرادی که قصد انجام این جراحی را دارند، می‌بایست این نکته را در نظر داشته باشید که لازم است برای داشتن نتایج مطلوب، تمامی این دستورالعمل‌ها با دقت بالا و با حساسیت انجام دهند. در این رابطه پزشک موظف است در جلسات مشاوره تمامی موارد لازم را مطرح کند و انتظارات بیمار را به طور کامل بشنود. همچنین وضعیت سلامتی عمومی بیماران را با انجام معاینات و آزمایش‌ها بررسی کند و در صورت نداشتن هرگونه بیماری زمینه‌ای مراحل بعدی جراحی را آغاز کند.

00:28
truncate dir-rtl

رینوپلاستی ۱/۵ ماه بعد از عمل

نتایج جراحی بینی گوشتی

نتایج جراحی بینی گوشتی به مولفه‌های مختلفی بستگی دارد. یکی از مواردی که در نتیجه این جراحی تاثیرگذار است، ضخامت پوست بینی است. ضخامت بالای بینی ممکن است برخی محدودیت‌ها را در زمان جراحی ایجاد کند و حتی نتیجه جراحی را تحت تاثیر قرار دهد. بینی‌هایی با پوست نازک‌تر بیشتر در معرض عدم تقارن و ناهنجاری‌های پس از جراحی هستند. این در حالی است که جراحی رینوپلاستی در بینی‌هایی با پوست ضخیم‌تر می‌تواند، نتایج بهتری به دنبال داشته باشد. اما ایجاد تغییرات در این بینی‌ها دشوارتر است.

داشتن غضروف ضعیف در بینی‌های گوشتی یکی دیگر از مواردی است که ارتباط مستقیم با نتایج جراحی بینی گوشتی دارد. این دسته از بینی‌ها به دلیل داشتن غضروف ضعیف، نیازمند داشتن حساسیت بالا در زمان جراحی هستند و پزشک می‌بایست با مهارت بالای خود و با بهره‌مندی از برخی تکنیک‌ها، چارچوب غضروفی بینی را برای شکل و ساختار جدید مقاوم کند. یکی دیگر از ویژگی‌های تاثیرگذار در نتیجه جراحی، پره‌های باز و پهن در بینی‌های گوشتی است. برای داشتن یک بینی استاندارد و زیبا لازم است این پره‌ها به اندازه لازم جمع شوند.

سوالات متداول عمل بینی گوشتی

آیا عمل بینی گوشتی، بازگشت دارد؟

افتادگی بینی پس از عمل بینی گوشتی یکی از عوارض بسیار نادری است که در بیشتر موارد به دلیل نداشتن مهارت کافی توسط پزشک رخ می‌دهد. در صورتی که جراحی بینی توسط یک پزشک متخصص و مجرب انجام شود، در طول زمان هیچ تغییری در ساختار بینی رخ نمی‌دهد و بینی حالت جدید خود را به خوبی حفظ می‌کند. و بازگشتی نخواهد داشت. 

بهترین سن برای عمل بینی گوشتی چه زمانی است؟

بهترین سن برای عمل بینی گوشتی زمانی است که رشد بینی تکمیل و متوقف شده باشد. این سیر تکامل تا 18 سالگی و در برخی افراد تا 20 سالگی ادامه دارد.

دوره نقاهت بعد از جراحی بینی گوشتی چقدر است؟

دوره نقاهت اولیه پس از جراحی بینی گوشتی معمولا یک هفته است. بعد از گذشت یک هفته گچ یا آتل بینی برداشته می‌شود و میزان تورم و کبودی ناشی از جراحی به میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. البته رعایت برخی مراقبت‌ها پس از یک هفته نخست لازم است. مدت زمان استفاده از چسب در بینی‌های گوشتی بیشتر از بینی استخوانی است و به شکل میانگین 4 الی 6 هفته لازم است از چسب استفاده کنید. 

نتیجه گیری

جراحی بینی گوشتی یکی از موثرترین اقدامات برای داشتن بینی خوش فرم و چهره‌ای متعادلی است. این جراحی با برطرف کردن انحراف موجود در تیغه بینی و جمع کردن پره‌ها، چهره زیبایی را برای شما به ارمغان می‌آورد. جراحی بینی گوشتی جزو جراحی‌هایی است که نیازمند دقت و تخصص بالایی بوده و به دلیل داشتن غضروف ضعیف‌تر لازم است پزشک از مهارت بالایی برخوردار باشد. اگر شما هم قصد انجام جراحی بینی گوشتی دارید، بهتر است با دقت بسیار بالایی پزشک خود را انتخاب کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *